چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ / Wednesday 18th September 2024

 

 

تاریخ جهان از ماموت تا فیسبوک(55)
گل از میان خارها سر می‌کشد 


https://www.youtube.com/watch?v=dN6T6CnyxKk


نخستین گام برای از میان برداشتن یک ملت پاک کردن حافظه آن است.
باید کتاب‌هایش را، فرهنگش را، تاریخش را از بین بُرد. بعد باید کسی را داشت که کتاب‌های تازه‌ای بنویسد، فرهنگ تازه‌ای جعل کند، و تاریخ تازه‌ای اختراع کند.
میلان کوندرا / رمان خنده و فراموشی


در بخش پیش در بررسی مهم‌ترین وقایع قرن نوزدهم میلادی، از جمله به موارد زیر اشاره نمودم:
  • اعدام قائم مقام فراهانی
  • «روز وایتانگی» یادآور نیرنگ‌ استعمارگران
  • نام خلیج فارس در کتاب «جهان» L'Universe، اثر «لویی ده بو»
  • کد مورس برای برای انتقال پیام و اطلاعات
  • سید علی محمد باب و ادعای پیامبری
  • قحطی سیب‌زمینی در ایرلند
  • بحران خطوط راه آهن در بریتانیا
  • توماس ادیسون و اختراع لامپ، و -
  • تحولات سال ۱۸۴۸، گسترده‌ترین جنبش‌های تاریخ اروپا
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
در بحث تاریخ جهان؛ رویدادهای همه قاره‌ها باهم اشاره می‌شوند. این از یک جهت خوب است چون تحولات را همزمان می‌سنجیم اما هر جامعه‌ای حتی اگر به لحاظ فرهنگی و تاریخی با دیگر جوامع، مرتبط باشد، دیالکتیک تاریخی ویژه خودش را هم دارد. برای مثال جامعه دهقانی چین،؛ با اروپای در حال انقلاب صنعتی یا آفریقای مستعمره و بلا زده باهم و کنار هم قابل جمع و مقایسه نیستند...
...
در این قسمت به مهمترین وقایع قرن نوزدهم از ۱۸۴۸ تا ۱۸۶۰ اشاره می‌کنم. از این به بعد به دوره‌ای می‌رسیم که جوامع غربی به طور فزاینده‌ای به سمت صنعتی‌شدن؛ سرمایه‌داری و لیبرال دموکراسی حرکت می‌کنند، دوره‌ای که می‌توان آن را دوران «مدرنیته» نامید که البته با مدرنیزاسیون یکی نیست.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۴۸
مانیفست حزب کمونیست
ازجمله اهداف انقلاب‌های ۱۸۴۸در اروپا؛ ضربه‌زدن به پایه‌های نظام فئودالی و از بین بردن سدهایی بود که جلوی رشد و شکوفایی سرمایه‌داری را می‌گرفت. در پیامد این اوضاع؛ تنش‌ها و تحولات بسیاری رخ دادند که منجر به زایش برخی نظرات بنیادین در اندیشه سیاسی و اجتماعی شد.
...
در پایان سال ۱۸۴۷ و اوایل ۱۸۴۸ مارکس و انگلس؛ رساله «مانیفست حزب کمونیست» Manifest der Kommunistischen Partei را نوشتند. مانیفست از آن هنگام تاکنون یکی از تأثیرگذارترین متن‌های سیاسی به‌شمار می‌رود. به زندگی مارکس که برسیم از آن بیشتر خواهم گفت.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۴۹
تب طلا در کالیفرنیا
از ۱۸۴۹ تا ۱۸۵۵؛ که کشف طلا در کالیفرنیا بر سر زبان‌ها افتاد، میلیون‌ها نفر به معادن و شهرهای مناطق غربی آمریکا هجوم آوردند. این امر گرچه توسعهٔ آن مناطق را به دنبال داشت، اما بتدریج کشور را مجبور به مقابله با مسألهٔ برده‌داری کرد زیرا این مشکل باعث به هم خوردن تعادل بین «ایالت‌های آزاد» و «ایالت‌های برده‌دار» ‌شد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۵۰
قیام تایپینگ‌ها
در سال ۱۸۵۰ میلادی؛ بزرگترین قیام مردم چین به نام قیام تایپینگ‌ها آغاز شد. هدف قیام مبارزه با فساد؛ فقر و ایجاد برابری اعلام شد و براندازی حکومت(وقت) در چین و اسقرار حکومت تایپینگ، در دستور کار قرار گرفت. دامنه این شورش نیمی از چین را فرا گرفت و گفته می‌شود دستاوردی به جز نابودی بخشی از سابقه فرهنگی چین نداشته‌است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۵۳
خوزه مارتی پیامبر استقلال و مبشر انقلاب کوبا
خوزه مارتی رهبر جنبش استقلال کوبا در مبارزه با امپراتوری اسپانیا؛ سال ۱۸۵۳ به دنیا آمد. وی شاعر انقلابی و نظریه پرداز سیاسی بود و اعتقاد داشت کشورهای آمریکای لاتین باید خصوصیات منحصربه‌فرد تاریخ و فرهنگ خودشان را بشناسند.
خوزه مارتی گفته است: وقتی یک انسان سیلی می‌خورد، باید همه انسان‌ها درد و سوزش آن را حس کنند.
با این که پدر و مادرش؛ مهاجر اسپانیایی بودند، اعلام کرد که در برابر تجاوز اسپانیا باید ایستاد. وقتی دستگیر شد از زندان برای مادرش نوشت: مادر گریه نکن...گُل از میان خارها سر می‌کشد.

هم‌اکنون در سرتاسر کوبا تصویر و مجسمه خوزه مارتی دیده می‌شود و نام و یادش را گرامی می‌دارند. ترانه زیبای گوانتانامرا (دختر روستایی گوانتانامویی) ساخته هنرمند فقید حوزیتو فرناندز، بر اساس شعری از حوزه مارتی است.
یکی از زیباترین اشعار خوزه مارتی ستاره و یوغ است.
...
بنگر این دو مظهر زندگانی را
که چه دردناک به تو ارمغان می‌دهم فرزند
بنگر و بگزین
یکی یوغ است هر که آن را بپذیرد کامیاب می‌گردد
چونان نر گاوی رام، در خدمت خان بر بستری از کاه گرم خواهد آرمید و قصیل فراوان خواهد یافت
و دومی رمزی است که خویشتنِ من پدید آورده‌است
چونان قله‌ای که با کوه به دنیا می‌آید و آن ستاره است که نور می‌افشاند و نابود می‌کند و چون در دست حاملان خود بدرخشد تباهکاران می‌گریزند.
آن که نور به همراه دارد همیشه تنهاست.
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۵۳
جنگ کِریمه
نیکلای اول تزار روسیه بدون توجه به سیاست‌های بریتانیا و فرانسه به ناوگان دریایی عثمانی در دریای سیاه ضربه زد و ایالت‌های رومانیایی امپراتوری عثمانی را تصرف نمود.
در پی این حمله؛ فرانسه و انگلستان با روسیه وارد کارزار شدند و جنگ کریمه درگرفت. جنگ کِریمه به نبردهای اکتبر ۱۸۵۳ تا فوریه ۱۸۵۶ گفته می‌شود که میان امپراتوری روسیه تزاری از یک سو و فرانسه، انگلیس، پادشاهی ساردینیا و امپراتوری عثمانی از سوی دیگر رخ داد.
جنگ کِریمه به دلیل به کارگیری سلاح‌های جدید و فنون جنگی نوین موجب کشتار فراوانی گردید. این درگیری که چند سال به طول انجامید با شکست سنگین امپراتوری روسیه خاتمه یافت و روسیه ناگزیر گردید از ادعاهای ارضی خود بر امپراتوری عثمانی دست بردارد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
بانوی چراغ‌به‌دست؛ فلورانس ناینتینگل
فلورانس نایتینگل Florence Nightingale؛ مشهور به بانوی چراغ‌به‌دست، بنیانگذار حرفه پرستاری مدرن بود. او با تحمل بی‌خوابی؛ بیشتر شب‌ها بر سر بیماران می‌گشت و ضمن درمان به آنها دلداری می‌داد. وی چندی بعد نخستین مدرسه عالی آموزش پرستاری را در لندن راه‌اندازی و مدیریت کرد.

سال ۱۸۵۳ که جنگ میان ترکیه و روسیه آغاز شد؛ فرانسه و انگلیس به یاری ترکیه شتافتند و سربازان خود را به جنگ اعزام کردند. در انگلیس اخبار جنگ و اوضاع وخیم بیمارستانهای نظامی دهان بدهان می‌گشت و گفته می‌شد تنها ۲۰ پرستار در جبهه‌ها فعالیت می‌کنند اما حتی باند برای بستن زخم و پانسمان نیست و بیمارستانی وجود ندارد. با انتشار این گزارش‌ها؛ فلورانس نایتینگل با همراهی ۳۴ پرستار زن پا به اعماق خاک ترکیه گذاشت و به یاری مجروحان شتافت. او بر اثر کار مداوم و همدمی با بیماران دچار تب وحشتناکی شد و در آخرین سالهای عمر بینایی خودش را از دست داد و چندی بعد درگذشت.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۵۴
عهدنامهٔ کاناگاوا
بهار سال ۱۸۵۴؛ بین ژاپن و آمریکا، عهدنامهٔ کاناگاوا، به امضا رسید. این قرارداد (که با تحمیل و تهدید آمریکا صورت گرفت)؛ در عصر شوگون‌سالاری یعنی در دورانی که نظامیان در ژاپن بر سر کار بودند، به امضا رسید. در سال‌های آخر یک حکومت فئودالی در ژاپن، موسوم به باکوماتسو bakumatsu

ورود کشتی‌های جنگی آمریکا به خلیج ادو (توکیوی امروزی) نظام سیاسی شوگون‌ها را دچار آشفتگی کرد. کشتی‌های جنگی با گشودن آتش خواستار بازکردن درهای تجارت آزاد، حفاظت از کشتی‌های خراب شده آمریکایی، تهیه زغال سنگ و دیگر مواد لازم جهت کشتی‌های تجاری در یک یا دو بندر ژاپنی شدند و نشان دادند در صورت مخالفت ژاپن دست به حمله نظامی خواهند زد. ژاپنی‌ها هم مجبور شدند به کشتی‌ها اجازه ورود به ساحل داده و نامه رییس‌جمهور آمریکا را که حاوی دستورهایی برای امضای یک معادله تجاری بود، وصول کنند.
...
گفته شد عهدنامهٔ کاناگاوا به سیاست انزوا در ژاپن که بیش از دو قرن ادامه داشت، پایان داد. ولی ژاپنی‌ها این تفسیر را از قراردادی که به اجبار به آن گردن نهادند، قبول نداشتند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
تاسیس حزب جمهوری خواه آمریکا
در همین ایام(۱۸۵۴)؛ حزب جمهوری‌خواه آمریکا The U.S. Republican Party تاسیس شد که رهبران آن هوادار جدی لغو نظام برده داری و اسکان مهاجران جدید در سرزمین‌های غربی بودند.

آنان مسئولین حزب دموکرات را زیر سئوال برده، بر این باور بودندکه آن حزب با حمایت از نظام برده داری، اصول جمهوریت را زیر پا گذاشته‌است. به همین دلیل آنان با انتخاب نام جمهوری‌خواه اعلام داشتند که راه توماس جفرسون را ادامه خواهند داد.
جمهوری‌خواهان نوعاً در دسته محافظه‌کاران قرار می‌گیرند؛ البته این بدان معنی نیست که همه مبانی سیاسی لیبرالیسم از نظر جمهوری‌خواهان رد می‌شود، بلکه اشاره به این موضوع دارد که تمایلات آنها بیشتر به سمت لیبرالیسم کلاسیک سوق دارد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۵۵
درگذشت ویکتورهوگو
سال ۱۸۵۵ ویکتور هوگو Victor Hugo شاعر؛ و نمایشنامه‌نویس پیرو سبک رومانتیسم فرانسوی درگذشت. آثار او به بسیاری از اندیشه‌های سیاسی و هنری رایج در زمان خویش اشاره کرده و بازگو کننده تاریخ معاصر فرانسه است. از برجسته‌ترین آثار هوگو می‌توان به بینوایان، گوژپشت نتردام و مردی که می‌خندد، اشاره کرد.
...
ویکتور هوگو؛ در زمان حیاتش همواره به‌دلیل داشتن عقاید آزادیخواهانه و حمایت از طبقات محروم جامعه، مورد خشم اصحاب قدرت بود و علی‌رغم فشارهایی چون سانسور، تهدید و تبعید هرگز از آرمانهای خود دست نکشید.
او زمان زیادی دور از میهن خویش در تبعید بود اما نوشتن دربارهٔ نکوهش اعمال ظالمانهٔ حکومت فرانسه را ادامه داد و درنتیجه مقالات مشهور او بر ضد ناپلئون سوم که او را «ناپلئون حقیر» می‌نامید، در فرانسه ممنوع شد. با این حال نوشته‌های هوگو تأثیرات سازنده خودش را بر جای گذاشت.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۵۶
جنگ‌های انگلستان و ایران
اوایل سلطنت ناصرالدین شاه قاجار؛ بین انگلستان و ایران، درگیریهایی رخ داد که حدود پنج ماه طول کشید و به جدایی هرات از ایران منجر شد.
سپاهیان ایران هرات را که حاکم آن با حمایت انگلیسی‌ها اعلام استقلال کرده بود محاصره کردند. اما به علت اشغال جزیره خارک به وسیله نیروی دریایی انگلیس و اولتیماتوم آن کشور به ایران، سپاهیان ایران هرات را رها کردند و این امر به‌تدریج مقدمات جدایی افغانستان را از ایران فراهم ساخت.

اواخر سال ۱۸۵۶، اولین واحد نیروهای انگلیسی در نزدیکی بوشهر پیاده شدند و با بمباران از طریق دریا، این شهر را تصرف کردند و با اعزام نیروی کمکی از هند، خودشان را به چند کیلومتری برازجان در نزدیکی روستای خوشاب، هم رساندند. اگرچه آنجا از نیروهای ایرانی شکست خوردند و به بوشهر برگشتند اما انگلیسی‌ها کمی بعد، با حیله و نیرنگ و آتش افروری بوشهر را تصرف کردند. در قسمت‌های بعد وقتی به زندگی رئیس‌علی دلواری رهبر قیام جنوب در تنگستان علیه نیروهای بریتانیا رسیدیم، به بوشهر برمی‌گردیم.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۵۶
تولد برنارد شاو
برنارد شاو Bernard Shaw نمایش‌نامه‌نویس سبک کُمیک، منتقد ادبی و مبلغ سوسیالیست ایرلندی‌تبار، سال ۱۸۵۶ بدنیا آمد. از او به‌عنوان توانمندترین نمایش‌نامه‌نویس بریتانیایی پس از شکسپیر، یاد می‌کنند. از ویژگی‌های برنارد شاو، این بود که در نمایش‌نامه‌نویسی رعایت وحدت زمان و مکان را نمی‌کرد و تمام نمایش نامه‌هایش یک فصل داشت و یا به نظر می‌رسید که یک فصل دارد.
از جمله سخنان او این است:
- آنکه می‌تواند عمل می‌کند و آنکه نمی‌تواند فقط نق می‌زند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۵۷
قیام‌ سپاهیان‌ هندی علیه‌ استعمار بریتانیا
شورش‌های سال ۱۸۵۷ میلادی در هند از سوی سپاهیان هندی شاغل در کمپانی هند شرقی بریتانیا در شهر میروت شروع شد و به سرعت به شورش‌ سربازان و مردم عادی هند انجامید.

سربازان شورشی هندی؛ بهادرشاه دوم را که در آن زمان ۸۲ سال داشت به عنوان پادشاه و رهبر خود خواندند و مخالفت خود را با حضور و نفوذ انگلیسیها اعلام کردند.
بهادرشاه اعلام نمود که برای آزادی هندوستان با انگلیسی‌ها می‌جنگد و پس از آن از دنیای سیاست کناره‌گیری می‌کند. وی نامه‌هایی به زمین‌داران، سپاهیان و صنعت‌گران نوشت و خواهان اتحاد و حمایتشان از قیام شد. اما این درخواست بی‌پاسخ ماند و دوران فرمانروایی او بر دهلی بیش از ۴ ماه دوام نیافت. در پی هجوم نیروهای ارتش بریتانیا به دهلی، بهادرشاه و خانواده‌اش اسیر شدند.
در پیامد این شورش‌ها، لندن بیش از پیش صاحب اختیار هند شد و سیطره‌اش بر آن کشور تا سال ۱۹۴۷ ادامه داشت.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۵۸
مرگ رابرت اوون
سال ۱۸۵۸ رابرت اوون Robert Owen یکی از بنیادگذاران جنبش سوسیالیسم تعاونی درگذشت. او برای نخستین بار در اروپا به وضعیت بهداشتی و رفاهی کارگران توجه داشت و ساعات کار را از ۱۴ ساعت و بیشتر به ۱۰ ساعت کاهش داد.
کارل مارکس بر فلسفه اوون، نام سوسیالیسم آرمان‌شهری نهاده‌است.
ـــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۵۹
نخستین چاه نفت دنیا

سال ۱۸۵۹میلادی برای اولین بار یک چاه که به منظور استخراج نفت حفر شده بود؛ به طور محدود نتیجه داد و بدین ترتیب برای نخستین بار در تاریخ، این ماده حیاتی از اعماق زمین بیرون آورده شد. این چاه در ایالت پنسیلوانیای آمریکا حفر گردید.
یادآوری کنم که سال ۱۹۰۸، دقیقاً پنجم خرداد ۱۲۸۷ شمسی در منطقه مسجد سلیمان در استان خوزستان؛ اولین چاه نفت خاورمیانه در میدان نفتون درمنطقه دره خرسون (دره خرسان) به نفت رسید. در مباحث بعدی از آن بیشتر خواهم گفت.
ـــــــــــــــــــــــــــ
انتخاب طبیعی یکی از بنیان‌های زیست‌شناسی مدرن
در همین سال (۱۸۵۹)، کتاب اصل انواع چارلز داروین منتشر شد و انقلابی در دانش زیست‌شناسی پدید آورد. از آنزمان Natural selection یعنی انتخاب طبیعی بر سر زبانها افتاد.
...
انتخاب طبیعی فرایندی است که در طی نسل‌های پیاپی، سبب شیوع آن دسته از صفات ارثی می‌شود که احتمال زنده ماندن و موفقیت زاد و ولد یک ارگانیسم را در یک جمعیت افزایش می‌دهند.
اگرچه انتخاب طبیعی تنها فرایندی نیست که منجر به تکامل در درون یک جمعیت از موجودات زنده می‌شود؛ باید آنرا یکی از مهم‌ترین فرایندهای اثرگذار دانست.
انتخاب طبیعی یکی از مکانیسم‌های کلیدی فرگشت(تکامل) است.
ـــــــــــــــــــــــــــ
۱۸۵۹
اعدام جان براون، اندیشمند آمریکایی
جان براون John Brown از جملهٔ آزادیخواهان و اندیشمندان آمریکائی بود که با برده داری سر ستیز داشت و معتقد بود که برای مبارزه با آن در آمریکا باید به آب و آتش زد و در صورت لزوم به سلاح نیز متوسل شد.
سال ۱۸۵۹؛ وی به‌اتّفاق هیجده نفر از یارانش (ازجمله پنج سیاه پوست) به انبار مُهمّات حکومت فدرال در ویرجینیا، یورش برد و آن را به تصرّف خودش در آورد.
هدف وی این بود که قیام بردگان در ایالت ویرجینیا را سازماندهی کند و آن را به صورت پایگاهی برای تداوم مبارزه در بیاورد و از آنجا بعنوان سرپُلی برای گسترش شورش به سمت جنوب استفاده نماید.
جان براون گمان می‌کرد که بردگان ویرجینیائی، به یاری او خواهند شتافت. امّا متأسفانه در عمل، چنین نشد و دولت فدرال، نیرویی را به مقابله واداشت و جان براون را دستگیر کردند.

محاکمهٔ «جان براون» یکی از جنجالی‌ترین دادگاههای تاریخ ایالات متّحدهٔ آمریکاست و نقش مهمّی در پیشبُرد مبارزات ضدّ برده داری ایفا نمود.
«جان براون» در دادگاه گفت:
«... ادّعا می‌شود که این دادگاه، مشروعیت و اعتبار خویش را از قوانین الهی گرفته‌است. من در ابتدای شروع این دادگاه با چشم خویش دیدم که بر یک کتاب با قداست نگریسته شد. به گمانم کتاب مقذّس بود. من هم از همین کتاب آموخته‌ام که هرآنچه را که بر خود نمی‌پسندم، بر همنوعانم نیز نپسندم و اگر لازم بود، حتّی جانم را نیز در این راه نثار نمایم. آموخته‌ام که جوهرهٔ انسانی در من و بردگان مشترک است و به اعتبار چنین دریافتی، ابائی ندارم که خونم در راه «آزادی» با خون فرزندان و یارانم و خون بردگان، در هم آمیزد. اعتقاد من این است که اگر در این جهان بزرگ، تنها یک چیز مستحقّ جان نثاری و خون افشانی باشد، و لیاقت آن را داشته باشد که من و یارانم در راه تحقّق آن جان فدا کنیم، آن آزادی است...
وی را اعدام کردند و او تا دم مرگ بر عقاید خویش استوار ماند. پیت سیگر Pete Seeger خواننده و ترانه سرای آمریکایی ترانه His soul's marching on را بیاد او خوانده است.
...
در قسمت بعد؛ رویدادهای سده نوزدهم را پی می‌گیریم.
...

تاریخِ جهان از ماموت تا فیسبوک ادامه خواهد داشت


  1860 1850 

1848
The Communist Manifesto
The Communist Manifesto (originally Manifesto of the Communist Party) is an 1848 political pamphlet by Karl Marx and Friedrich Engels. The Manifesto was later recognised as one of the world's most influential political manuscripts. The Communist Manifesto summarises Marx and Engels' theories about the nature of society and politics, that in their own words, "The history of all hitherto existing society is the history of class struggles". It also briefly features their ideas for how the capitalist society of the time would eventually be replaced by socialism.
1849
California Gold Rush
The California Gold Rush was a period in American history which began on January 24, 1848, when gold was found in Coloma, California. The California Gold Rush was a particularly violent period for the new settlers of the Wild West. After the initial boom had ended, explicitly anti-foreign and racist attacks, laws and confiscatory taxes sought to drive out foreigners, especially Chinese and Latin American immigrants...
1850
Taiping Rebellion
The Taiping Rebellion was a civil war in China from 1850 to 1864. The war was the largest in China since the Qing conquest in 1644, and ranks as one of the bloodiest wars in human history, the bloodiest civil war, and the largest conflict of the nineteenth century with estimates of war dead ranging from 20 to 70 million dead, as well as millions more displaced...
1853
José Martí
José Martí was a Cuban patriot, freedom fighter and poet. Although he never lived to see Cuba free, he is considered the national hero. At age sixteen he was imprisoned for opposing Spanish colonial rule during the Ten Years War (1868-1878) and later he was exiled to Spain...
1853
Crimean War
The Crimean War was a military conflict fought between October 1853 – March 1856 in which Russia lost to an alliance of France, the United Kingdom, the Ottoman Empire, and Sardinia...
1853
Florence Nightingale
Florence Nightingale, was a celebrated English social reformer and statistician, and the founder of modern nursing.
She came to prominence while serving as a manager of nurses trained by her during the Crimean War, where she organised the tending to wounded soldiers. She gave nursing a highly favourable reputation and became an icon of Victorian culture, especially in the persona of "The Lady with the Lamp" making rounds of wounded soldiers at night...
1854
Convention of Kanagawa
On March 31, 1854, the Convention of Kanagawa or Kanagawa Treaty was the first treaty between the United States of America, and the Empire of Japan, then under the administration of the Tokugawa Shogunate. Signed under threat of force, it effectively meant the end of Japan’s 220-year-old policy of national seclusion (sakoku), by opening the ports of Shimoda and Hakodate to American vessels...
1854
Established Republican
The first public meeting where the name "Republican" was suggested for a new anti-slavery party was held on March 20, 1854 in Wisconsin. The name was partly chosen to pay homage to Thomas Jefferson's Republican Party...
1855
Victor Hugo
Victor Marie Hugo was a French poet, novelist, and dramatist of the Romantic movement. He is considered one of the greatest and best-known French writers. He is considered one of the greatest and best-known French writers. Outside France, his best-known works are the novels Les Misérables, 1862, and Notre-Dame de Paris, 1831...
1856
Anglo-Persian War
The Anglo–Persian War lasted between 1856 and 1857, and was fought between Great Britain and Persia (which was at the time ruled by the Qajar dynasty). In the war, the British opposed an attempt by Persia to press its claim on the city of Herat. The war resulted with Persia withdrawing from Herat and signing a new treaty in which it surrendered its claims on the city and the British withdrawing from southern Persia.
1856
Bernard Shaw
Bernard Shaw, was an Irish playwright, critic and polemicist whose influence on Western theatre, culture and politics extended from the 1880s to his death and beyond. He wrote more than sixty plays, including major works such as Man and Superman (1902), Pygmalion (1912) and Saint Joan (1923). With a range incorporating both contemporary satire and historical allegory, Shaw became the leading dramatist of his generation, and in 1925 was awarded the Nobel Prize in Literature.
Indian Rebellion of 1857
The Indian Rebellion of 1857 was also called India's First War of Independence, the Great Rebellion, the Indian Mutiny, or the Sepoy Mutiny. It began on 10 May 1857, as a mutiny of sepoys of the British East India Company's army. Sepoys in the Presidency of Bengal revolted against their British officers.
1858
Robert Owen
Robert Owen was a Welsh social reformer and one of the founders of utopian socialism and the cooperative movement. He worked in the cotton industry in Manchester before setting up a large mill at New Lanark in Scotland.
1859
Pennsylvania oil rush
The Pennsylvania oil rush was a boom in petroleum production which occurred in northwestern Pennsylvania from 1859 to the early 1870s. It was the first oil boom in the United States.
1859
Charles Darwin/ On the Origin of Species
Charles Darwin is famous for his work on the theory of evolution. His book On the Origin of Species (1859) did two things. First, it provided a great deal of evidence that evolution has taken place. Second, it proposed a theory to explain how evolution works. That theory is natural selection. Evolution by natural selection is the key to understanding biology, and the diversity of life on Earth.
1859
John Brown
John Brown was an American abolitionist who believed armed insurrection was the only way to overthrow the institution of slavery in the United States.
The song John Brown's Body made him a martyr and was a popular Union marching song during the Civil War. Brown's actions prior to the Civil War as an abolitionist, and the tactics he chose, still make him a controversial figure today.
 

در همین زمینه
تاریخ جهان دادگاه جهان است 
بخش‌های دیگر«تاریخ جهان از ماموت تا فیسبوک» 
... 
سایت همنشین بهار 

برای ارسال این مطلب به فیس‌بوک، آیکون زیر را کلیک کنید:
facebook