جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ / Friday 22nd November 2024

 

 

Nuclear waste
دفن زباله‌های اتمی روسیه در ایران صحت ندارد

 

https://www.youtube.com/watch?v=cIrAC1fT3KM

http://www.hamneshinbahar.net/mp3files/Nuclear_waste.mp3


 خانم‌ها و آقایان محترم، خواهران و برادران عزیز، دوستان دانشور سلام بر شما
این بحث اشاره کوتاهی است به زباله‌های اتمی. ضرورت طرح آن انتشار «اخبار» غیرواقعی است. دروغهایی که جز به سود قاتلین زندانیان سیاسی نبوده و نیست و فضای مجازی را هم آلوده کرده‌است.
ــــــــــــــــــــــــــــ
آیا هدف، وسیله را توجیه می‌کند؟
نتایج، یکی از موثق‌ترین دلایل توجیه وسایل است اما اگر تنها نتیجه را ملاک ارزشیابی وسیله تلقی کنیم، این خطر که ارزش‌هایی بالاتر از نتیجه را وسیلهٔ آن کرده باشیم بسیار است. استبدادِ زیر پرده دین، بزرگ‌ترین خطر برای ایران و ایرانی است، اما نباید برای زیر سؤال‌بردن آن، از روش‌های پلید استفاده کرد. نمی‌توان به هدف‌های شریف با وسائل غیر‌شریف دست یافت.
یکی از مُغالطه‌هایی که مرتجعین کهنه و نو، به آن دخیل بسته و صداهای بسیاری را خاموش کرده‌اند، گزارهِ «ماهیت و نمود»، یا بهتر بگویم «بود و نمود» است. این را نگو...آن را ننویس...چرا؟
ــ به سود فاشیست‌ها تمام می‌شود و در کیسهِ هیتلر و گوبلز می‌ریزد.
از دَغل‌کاریِ ترامپ و خالی‌بندی‌های «نیکی هیلی»، هیچی نگو، و به پادو‌هایشان که به جلد «احمد چلبی» رفته‌اند، گیر نده. واسه چی؟
ــ به سود حکومت است...
یکسانی و همگونی نمودهای ظاهری به هیچ وجه نمی‌تواند الزاما گواه بر جوهر، ماهیت و هدف، و مقصد واحد باشد. نوع من با تمام وجود با استبداد دینی و قاتلین زندانیان سیاسی، زاویه و فاصله داریم و درعین‌حال، از ماهیت واقعی ترامپ و پامنبری‌هایش کشف حجاب می‌کنیم.
ــــــــــــــــــــــــــــ
زباله‌های اتمی چیست؟
در هر کار تولیدی همواره با تراشه‌ها و پسمانده‌هایی مواجه هستیم که محصول فرعی فرایند آن تولید است. در تولید انرژی هسته‌ای هم با چنین فرایندی - ضایعات هسته‌ای Nuclear waste - مواجه هستیم که به ان زباله اتمی گفته می‌‌شود.
وقتی اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم بخشی از آن تهی یا فقیر می‌شود از سوی دیگر نیز اگر اورانیوم غنی شده را به قرص، میله و مجتمع سوخت تبدیل کرده و در راکتور بارگذاری کنیم، پسماند دارد. ضایعات هسته‌ای را بر حسب نوع محتویات، پتانسیل تولید حرارتی و شدت پرتوزایی دسته‌بندی به سه قسمت تقسیم می‌کنند.
·      ضایعات سطح پایین Low Level Waste که قسمت اعظم ضایعات هسته‌ای را تشکیل می‌دهند،
·      ضایعات فرا اورانیومی Transuranic Waste
·      ضایعات سطح بالا High Level Waste
شرح روش‌های پردازش و دفع ضایعات هسته‌ای ازجمله فشرده‌سازی Compaction، پردازش شیمیایی Chemical treatment، شیشه سازی Vitrification، محفوظ‌سازی Canning and sealing with concrete و... در این بحث نمی‌گنجد.
...
در میان مواد باقی‌مانده در یک چرخه هسته‌ای، اورانیوم مصرف شده از همه مهم‌تر است. یک رآکتور هسته‌ای بزرگ هر سال حدود ۲۵ تا ۳۰ تن اورانیوم مصرف شده تولید می‌کند. این مواد مصرف شده از مقداری اورانیوم و همچنین مقداری پلوتونیوم و کوریوم تشکیل شده‌است و به‌طور کلی حدود سه درصد آن مواد باقی‌مانده از شکافت می‌باشد. اورانیوم، پلوتونیوم، و کوریوم موجود در این ترکیب، موجب به وجود آمدن تششعات بلند مدت و کوتاه مدت رادیواکتیویته می‌شوند. بعبارت دیگر سوخت مصرف‌شده هم دارای خاصیت رادیواکتیو بالایی است که باید فکری به حال آن کرد!
ــــــــــــــــــــــــــــ
دفن زباله‌های اتمی
ذخیره سازی(با مسامحه، دفن) زباله‌های اتمی به چندین روش صورت می‌گیرد. هفت متد آن را توضیح می‌دهم.
۱- پس از دقت کافی در انتخاب محل و طبق ضوابط ویژه بهداشتی و ایمنی نخست چاهی به عمق حدود ۳۰۰۰ متر احداث می‌کنند، سپس وسایل و ابزار لازم را به ته چاه انتقال میدهند. پس از طی این مرحله کانال‌های متعدی به صورت افقی در جهت‌های مناسب به طول ۱۰۰۰ متر از عمق چاه نخست احداث کرده و به تدریج مخازن استوانه‌ای شکل را که حاوی مواد هسته‌ای بوده و بخوبی محافظت شده‌اند، در آنها قرار می‌دهند. در پایان تا ارتفاع سه چهارم این مخازن را از خاک پُر می‌کنند و یک چهارم بقیه، بسته به نوع پسماند، با مواد حفاظتی ویژه پوشیده خواهند شد. بدین ترتیب، عمل ایجاد چاه و بارگیری آنها یکی پس از دیگری با توجه به میزان زباله‌های تولیدی ادامه خواهد یافت.
۲- چاه‌هایی به عمق ۶ کیلومتر احداث می‌کنند و در حدود بیش از دو کیلومتر از آن را برای دفن زباله‌های هسته‌ای که در مخازن استوانه‌ای جاسازی می‌شوند، اختصاص می‌دهند. بقیه ارتفاع چاه با مواد حفاظتی ویژه که پیش از آن با توجه به نوع و میزان مواد رادیواکتیو بررسی شده باشند، پوشش داده شده و پُر می‌شوند.
۳- لایه‌های یخ در قطب شمال از ضخامت زیادی برخوردار هستند. این مناطق به علت دوری از محل تجمع مردم اگرخارج از چهارچوب مناطق زلزله خیز باشند، محل مناسبی برای دفع زباله‌های هسته‌ای به شمار می‌روند. نقصان درجه حرارت تا حدود بسیار زیاد بر نقطه انجماد آب و هدایت گرمای مخازن، از ویژگی‌های حُسنِ انتخاب این مناطق است. البته امکان حرکت ناپایدار یخ که ظرفیت پذیرش زباله را تعیین می‌کند، و همچنین افزایش گرمای زمین را نباید دست کم گرفت.
از طرف دیگر، در صورتی که سلول‌های نگهداری زباله آسیب ببینند امکان دارد زباله‌ها در سطح گسترده‌ای پراکنده شود که نکته بسیار مهمی است.
۴- در روش دیگری زباله‌ها را در یک مخزن زیرزمینی که در یک توده سنگ مناسب حفر شده، قرار می‌دهند. این توده سنگ باید یک سّد نهایی در برابر مهاجرت و گریز زباله هسته‌ای از مخزن باشد، به نحوی که بتوان امکان ایجاد هرگونه شکاف در سیستم‌های نگهداری زباله را کاهش داد. برای ذخیره‌کردن زباله‌هایی از این نوع بعید است از فلزهای خنثی که در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارند مانند پلاتین و طلا استفاده شود، در نتیجه باید برای اطمینان به فلزات محافظ دیگر که دچار خوردگی می‌شوند، برنامه ریزی‌های لازم صورت گیرد. هم اکنون این روش در برخی از کشورهای اروپایی (آلمان و...) استفاده قرار می‌گیرد. هرچند این روش(دفع زباله در یک مخزن سنگی) به محافظت زیاد نیاز دارد ولی با ایجاد تونل‌های کم عمق در کوه‌ها و بررسی‌های انجام شده، قابل اطمینان‌تر از دیگر روش‌ها است.
۵- ریختن زباله‌های هسته‌ای در بستر اقیانوس نیز مّد نظر قرار گرفته که از توضیح آن می‌گذرم.(...)
۶- دفع زباله‌های اتمی در فضا. در این روش مواد پرتو زا در یک راکت قرار گرفته و به فضاهای دوردست فرستاده می‌شود، تا بدین ترتیب این مشکل از زمین دور شود. البته این روش بسیار پرهزینه و خطرناک است به طوری که اگر راکت در هنگام برخاستن از زمین منفجر شود فاجعه بزرگی رخ می‌دهد.
۷- بهترین گزینه‌ای که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد، دفن زباله‌های اتمی در کپسول‌های مسی با پوشش خاک رُس در ۵۰۰ متری زیر زمین درمناطق کوهستانی است. در این روش زباله را در یک مخزن در نزدیکی سطح زمین نگهداری می‌کنند تا امکان مراقبت بیشتری فراهم باشد.
ــــــــــــــــــــــــــــ
دفن آشغال‌های اتمی روسیه در کویر لوت!
با تاریکی نمی‌توان سراغ تاریکی رفت. انتشار اخبار دروغ، به ستمگران مدد می‌رساند و به شعور مردم ستمدیده ایران توهین می‌کند. دفن زباله‌ها و مواد زائد اتمی روسیه در ایران صحت ندارد. کسانیکه برای جغدهای جنگ پامنبری می‌کنند، و آنچه را از آن سخن می‌گویند، اصلاً نمی‌دانند خوردنی است یا پوشیدنی، خیال می‌کنند بازمانده‌های اتمی چوب کبریت است که بتوان یواشکی آن را اینطرف آنطرف بُرد و قاییم کرد؟!
شایان ذکر است که برای سوخت نیروگاه هسته‌ای بوشهر، روس‌ها ۸۴ تن سوخت در سه محموله به ایران تحویل دادند و همزمان با تحویل سوخت‌ها قراردادی برای بازپس‌گیری زباله‌های هسته‌ای منعقد شد. یعنی خود ایران بازمانده‌های اتمی‌اش را به روسیه می‌فرستد. زباله‌های اتمی چیزی نیست که بتوان آنرا بدون سر و صدا هر جایی برد.
همین دروغ را برای رژیم شاه هم می‌گفتند.

ملتی که از عهدنامه‌های ننگین ترکمانچای و گلستان خاطرات تلخ دارد البته از مسکو، و سیاسی‌کاری‌های امثال پوتین دل خوشی ندارد اما روسیه خودش امکانات زیادی برای دفن این زباله‌ها دارد. ازاین‌گذشته ضایعات هسته‌ای را باید با کامیون‌های ویژه و یا قطارهای بسیار خاص جابجا کرد و این کار را نمی‌توان خارج از چشم کسی انجام داد بخصوص که این حمل و نقل باید در روسیه صورت گیرد.
...
عملکرد کسانیکه در میهن ما از پستان دین، شیر دنیا می‌دوشند و حرث و نسل ما را تباه کرده‌اند، محکوم است اما آیا مرزبندی با عسل‌پوشان سرکه‌فروش که ایران ستمدیده را به خاک سیاه نشانده‌اند، باید ما را به هم‌آوازی با فاکس نیوز و العربیه و جان بولتون و محمد بن سلمان بکشاند و برای نخست وزیر کشوری که ۲۰۰ کلاهک اتمی دارد و همواره در اینباره به جهانیان دروغ گفته است، دست تکان دهد؟
گوش باز و چشم باز و این عمی(عما) - حیرتم از چشمبندی خدا
...
همه نوشته‌ها و ویدئوها در آدرس زیر است:
...
همنشین بهار
 

برای ارسال این مطلب به فیس‌بوک، آیکون زیر را کلیک کنید:
facebook