جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ / Friday 19th April 2024

 

 

گفت‌وگوی نمایندگان مسعود رجوی با سرویس استخبارات عراق
(در دوره صدام)

 این مطلب بخش کوتاهی از گفت‌وگوی نمایندگان مسعود رجوی با سرویس استخبارات عراق (در دوره صدام) است. استخبارات (جهاز المخابرات العامه العراقیه) اشاره به سازمان حفاظت اطلاعات نیروهای نظامی و انتظامی، مشهورترین بازوی سیستم امنیتی دولت عراق است. هدف از انتشار اینگونه اسناد، ثبت «امر واقع» برای مبارزه با فراموشی است نه موضعگیری له یا علیه جریان و فردی

 
سالهای دور که برای نخستین‌بار صحبت‌های رَد وبدَل شده را می‌شنیدم [بعدها از یوتیوب و...برداشتند]، آنقدر برایم غریب بود که تا مدتها در نوشته‌هایم به آن اشاره نکردم، حکومتیان البته با داوری‌های آلوده منتشر نمودند که نه تعجبی دارد و نه از اهمیت موضوع می‌کاهد. با حفظ مرزبندی با استبداد زیر پرده دین و قاتلین پاک‌ترین فرزندان مردم ایران که حرث و نسل این میهن ستمدیده را بر باد داده‌اند؛ به این آیینهٔ عبرت بنگریم. ای کاش و صد کاش این گفت‌و‌گوها واقعی نبود!
در دقیقه ۱۱ به بعد ویدئوی مربوط به این بحث، صدای حضار شنیده می‌شود.
...
با ترفند استخبارات رژیم صدام (برای باجگیری احتمالی)، سیر تا پیاز صحبت‌ها، رّد و بَدل اطلاعات و تحویل دلار و دینار به نمایندگان مسعود رجوی، پنهانی فیلم‌برداری شده‌است. در نوارهای ضبط‌ شده، چهره‌ها، حالات و صدای شرکت‌کنندگان، مشخص و گویاست و جایی برای انکار و حاشا باقی نمی‌گذارد. در این گفت‌وگوها؛ «عباس داوری»(رحمان) از اعضای رهبری مجاهدین؛ بهمراه «احمد افشار»(فرزاد) یکی از مترجمین سازمان و...شرکت دارند امّا، در تشکیلات مربوطه، آنها سربَرخود، برخورد نمی‌کنند، «صاحب علّه» و آن که سر نخ قضایا را در دست داشت، مسعود رجوی بود و مسؤولیت وی تردید برنمی‌دارد.
گرچه تیر از کمان همی گذرَد - از کمان دار بیند اهل خِرد
ٰــــــــــــــــــــــــــــــــ 
در مورد پُل سومار
عباس داوری: یک هدف نظامی؛ پُل هفت‌دَهنَه [پُل سومار] است. اولاً که این تنها پلی است که سومار را به داخل ایران وصل می‌کند و بنابراین جنبه استراتژیک داره برای ایران. [ثانیاً] این پُل بر روی جاده اصلی سومار به طرف شرق، یعنی اسلام آباد، و به فاصله ۲۷۰۰ متر از سومار واقع شده که روی رودخانه «کنگیز»[کنگیر] سوار شده، شاخص‌هاش عبارت است از:
۱- جاده اصلی سومار به طرف شرق ۲- انشعابی از رودخانه کنگیر که از زیر این پُل می‌گذره و به موازات جاده حرکت می‌کنه ۳- دو روستای شتران و کله‌جوب، که در دو طرف این [پُل] است.
نفر استخبارات: طول پُل چقدر است؟
عباس داوری: والله نمی‌دونم دقیق بگم. [خطاب به مترجم] بگو، تنها به اصطلاح پُل [آن منطقه] است.
نفر استخبارات: پُل سیمانی است یا آهنی؟
عباس داوری: نه، ولی دو تا ماده داره [از دو ماده ساخته شده؟]
نفر استخبارات: این پُل چند تا دهنه دارد؟
عباس داوری: [چنانچه] هفت دهنه داشته باشد یعنی ۹ تا چیز داره؛ اما از اونجایی که چیزه، به اصطلاح جبهه فعالیه. بالاخره در رابطه با شمال محور هست...
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
پُل رودخانه بهمنشیر...
عباس داوری: [در مورد این پُل] شما بهتر می‌دونید که منطقه فعالیه. خیلی هم صاف است. [خطاب به مترجم] بگو، فکر می‌کنم تنها پل ثابت اونجاست.
ابو زینب[یکی از اعضای استخبارات حزب بعث]: اگر این پُل؛ پُل ثابت باشد مانع حرکت همه قایق‌ها و کشتی‌هایی که از شمال به جنوب تردّد دارند خواهد شد. به اصطلاح این لوله‌ها نمی‌گذارند قایق‌ها براحتی از روی آن پُل دست‌ساز عبور کنند. آخه عرض اون پُل یک‌ و‌نیم متر است.
نفر [دیگر] استخبارات: منظور ابو زینب اینه که آیا این لوله[ها که گفتید] بر روی سطح آب قرار گرفته و یا با سیمان پوشیده شده و به صورت پُل درآمده‌؟ آیا این لوله‌های یک مترونیمی به طرف عرض رودخانه است یا (به موازات] طول رودخانه؟ پس[اگر در جهت طول رودخانه و] در امتداد آب است بایستی یک مقدار زیر آب باشد.
عباس داوری: اومده اینور و اونور لوله‌ها را بسته‌اند و بعد مثل کشتی درست کرده و روی آن با پمپ [سیمان] ریخته، یا به اصطلاح پایه‌هایی زده که این جسم حتماً از آب بالاتر است. [داوری ضمن اشاره به یک نقشه‌ ادامه می‌دهد] این هم یک به اصطلاح پُلی است به نام «بقیه‌الله» [خنده حضار].
نفر استخبارات: اسم پُل چیه؟ بقیه داره خدا؟ [خنده مُجدّد حاضران]
عباس داوری: [رو به مترجم] بگو، بقیه‌الله را به نام امام منتظر می‌گویند. بله، بعد بگو که این پُل قبل از عملیات «والفجر هشت» ساخته شده و یکی از عوامل پیروزی رژیم در این حمله بوده است.
این پُل روی رودخانه بهمنشیر قرار گرفته و در شرق ستاد مرکزی فرماندهی سپاه و محور عملیاتی شماره دو واقع شده‌است. [نفر استخبارات آدرس فوق را تکرار می‌کند...]
عباس داوری ادامه می‌دهد: شاخص‌هاش اینه: ۱- این محل به فاصله سه‌ونیم کیلومتری غرب جاده منتهی به حاجی صالح خفار[آل صابر؟] واقع شده. ۲- جاده‌ی غرب پُل، در ادامه‌ی پُل تقاطع ایجاد کرده‌‌است.
[نفرات استخبارات با اشاره به کروکی پُل با هم یواشکی حرف می‌زنند و عباس داوری با انگشت محل تقاطع را به آنها نشان می‌دهد و میگه]:
منطقه، سبز و درختکاری شده، و رودخانه بهمنشیر هم هست دیگه [که مشخصه].
نفر استخبارات: سه تا علامتی که شما روی کروکی ارائه دادید وجود دارد. هدف اصلی، پُل بقیه‌الله است، دو علامت دیگه چیه؟ ممکن است دو علامت دیگه خارج از رودخانه باشد. [به هر جهت] این سه تا شماره روی کروکی؛ یکی مربوط به خود هدف است، و دوتای دیگه به عنوان علائم مشخصه است جهت نزدیک‌شدن به هدف. برای اینکه موضوع خلط نشود، هدفی را که شما مشخص کردید، پُل بقیه‌الله‌ است. اما شما سه تا شماره روی کروکی مشخص کردید. توضیح بدید که کدام شماره مربوط به پُل است؟ مشخص نیست.
[مترجم سازمان]: ما توضیح کافی راجع به هدف نوشتیم و علائم مشخصه هدف را هم روی کروکی نشان دادیم.
نفر استخبارات: شماره ۳ مربوط به چیست؟ مربوط به بقیه‌الله ۲ است؛ دو تا شماره دیگه باید بالای شماره ۳ باشد.
عباس داوری: [با اشاره به کروکی] این شماره ۳ است.
نفر استخبارات: یعنی باید بالای فلش قرمز باشد، نه اینجا، درسته؟
عباس داوری: درست است؛ بله بله.
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
محل استقرار یگانهای رزمی
عباس داوری: در تهران مخصوصاً بمباران[محله] «گیشا»[کوی نصر] فکر می‌کنم برای اولین‌بار بود. راکت نبود. بمباران بود؛ تلفات خیلی خیلی زیادی داشت تا آن‌جایی که ما اطلاع داریم بیش از ۲۰۰ نفر در این حمله کشته شده‌اند. در مورد اصفهان هم بمباران شدید بوده و حداقلش اینه که یکی از مخازن بزرگ کاملاً از بین رفته‌.

نفر استخبارات: آیا اخبار تفصیلی راجع به تخریب مخزن‌ها و...دارید به ما بگید؟
عباس داوری: اطلاعاتش که رسید خدمتتون میگم. این را که گفتم جزو اخبار اولیه بود.
نفر استخبارات: آیا فقط یک مخزن از بین رفته‌است؟
عباس داوری: مینیمم آن حداقل یک مخزن تا الآن [از بین رفته‌]...
و اما محل استقرار یگانهای رزمی. نکته به اصطلاح بعدی راجع به این که چند تا قرارگاه دارند. یکی «پادگان خمینی» هست. در اونجا که محل استقرار لشکر ۳۳ المهدی است. دوم؛ «قرارگاه صراط مستقیم» بزرگترین و مهم‌ترین قرارگاه پشتیبانی خاتم الانبیاء، سوم؛ «قرارگاه توحید» که آن هم جزء به اصطلاح پشتیبانی مهندسی قرارگاه‌است. چهارم؛ محل پادگان، محل استقرار تیپ ۵۵ مُحرم است، [رو به مترجم] بگو:
این چهار پایگاه به صورت شمالی، جنوبی قرار داره. حدود ۱۰ قبضه توپ ضد‌هوایی دولول توی اون قرار داره. محل این در پنج کیلومتری شمال جاده‌ای در اهواز است که به طرف دزفول می‌ره، یعنی به طرف دزفول محلی هست که به طرف فلکه چهار شیر می‌ره.
نفر استخبارات: یعنی از پایین فلکه چهارشیر ۵ کیلومتر به طرف...[به طرف کجا؟]
عباس داوری: از جاده‌ی اهواز که می‌ریم به سمت...
نفر استخبارات: شما که ۵ کیلومتر حساب می‌کنید دقیقاً کجاست؟
عباس داوری: [رو به مترجم] بگو ۴ یا ۵ کیلومتر دور می‌شوند از اهواز.
نفر استخبارات: از کجای اهواز؟
عباس داوری: از خروجیش حساب می‌کنیم. بگو شاخص‌هاش زیادند. از اونجایی که خودش هم خیلی بزرگه. شاخص‌هاش اینهاست گه میگم:
۱-ساختمان‌های خیلی بلند ۲- که سقف شیروانی دارد. ۳- و مثل به اصطلاح آشیانه هواپیما می‌مونه.
نفر استخبارات: این مسیری که مشخص می‌کنید هموار و صاف است یا پستی و بلندی داره؟
عباس داوری: [رو به مترجم] بگو در پادگان‌های همین به اصطلاح صراط مستقیم و توحید، مخازن آب است که در ارتفاع ده متری است. ضمناً جاده اهواز- دزفول از مقابل پادگان می‌گذره. بگو، یک جاده فرعی هم از شمال به اصطلاح همون از قسمت شمالی این پادگان می‌گذره.
نفر استخبارات: منظورتان از جنوب کجاست دقیقاً؟
عباس داوری: یعنی به سمت اهواز می‌ره.
نفر استخبارات: دور از اهواز است؟
عباس داوری: بله، دور است.
نفر استخبارات: راه‌آهن از این هدف دور است یا نزدیک؟ علائم یا مشخصه‌ای وجود دارد یا نه؟ پمپ بنزین به آن نزدیک است یا خیر؟
عباس داوری: اون یه مقدار دور باید باشه، یعنی پمپ بنزین معمولی ماشین بودند. بله، بگو قبلاً اونها را شما بمباران کرده بودید.
نفر استخبارات: [اینجا که می‌گید] نزدیک است به...[به اون اهداف قبلاً بمباران شده؟]
عباس داوری: بگو شمال اون[قسمت] است...
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
قرارگاه کوثر
عباس داوری: نکته بعدی قرارگاه کوثر است و در ۶ کیلومتری جاده اهواز - سوسنگرد قرار گرفته‌.
نفر استخبارات: به فاصله ۶ کیلومتر؟
عباس داوری: بله و حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ متر از جاده‌ی اصلی فاصله داره. مقداری کانتینر و چادرهای به اصطلاح سبز رنگ و این چادرهای بی‌رنگ می‌باشد. شاخص‌هاش عبارتند از:
۱- جاده اصلی خرمشهر – اندیمشک ۲- کوره [آجرپزی] در یک کیلومتری آن است. [رو به مترجم] بگو یک سری زمین‌های زراعی هم در سمت شمال غربی اونجاست.
نفر استخبارات: [با دستش به نقشه اشاره می‌کند] این سمت شمال است؛ پس این هدف [که شرح دادید] در منطقه جنوب غربیه. درسته؟
عباس داوری: [از جای خودش بلند شده و نقشه را نگاه می‌کند] بله؛ راست[درست] می‌گه، [رو به مترجم] بگو، یک پُلی روی به اصطلاح جاده اصلی از آبادان تا فاو، رژیم خودش کشیده.
نفر استخبارات: این کروکی جدید است. اسمی روی آن [پُل] نگذاشتند.
عباس داوری: ولی اصلی‌ترین پُلی است که رژیم خمینی دارد. از نظر ارتباطی خیلی اهمیت دارد و کلیه امکانات مربوط به فاو از این طریق به اصطلاح نقل و انتقال می‌شه. در فاصله ۳۰ کیلومتری جاده اصلی آبادان - اروندکنار است و روی به اصطلاح شط العرب کشیده شده و طول پُل حدود یک کیلومتر است. شاخص‌هاش هم اینهاست:
۱- یکی همون جاده اصلی آبادان - اروندکنار ۲- جاده اصلی فاو - بصره ۳- دریاچه نمک، و مناطقی که سبز است. مناطق سبز کنار اروند رود.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تلمبه‌خانه در مجاورت جاده خرم آباد اندیمشک
نفر استخبارات: اطلاعاتی که از شما خواسته بودم تهیه نکردید. چون دکتر[فاضل البرّاک، رئیس وقت دستگاه استخبارات عراق] تأکید کرده که اطلاعات بیشتری از شما دریافت کنیم.
عباس داوری: شما در مورد برنامه‌ها یک سری سؤالاتی داشتید جواب آنها را باید بدم، و ضمناً برخی اهدافی از فاو که به دست ما بود، آوردم برای شما، و در اختیار شماست الآن. در مورد این به اصطلاح نقشه‌ها هم ما فعلاً دو نوع چیز [آگاهی] داریم، یکیش مقداری اقتصادیه ولی بقیه‌اش به طور عمده نظامیه. من برای هرکدام از اینها دو تا نقشه تهیه کردم که یکی نقشه معروف ایرانه؛ بزرگه، و یکی هم کوچک. اول بگم اونجایی که اسمش را داده، «تلمبه‌خانه ۴» است، [اونچه] می‌گم شما بنویسید.
از جنوب به شمال نزدیکتره و تلمبه‌خانه [که گفتم] در مجاورت جاده خرم آباد اندیمشک، در فاصله ۳۰ کیلومتری غرب خرم آباد واقع شده، در شمال رودخانه خرم آباد.
شاخص‌های هوایی که این تلمبه‌خانه داره به این شکله:
یکی، جاده خرم آباد اندیمشکه.
دوم، رودخانه خرم آباد.
سوم، خط انتقال نیروی برق. ایستگاه وسط به اصطلاح چیزه [خطوط انتقال نفت] که به اصطلاح همان طور که گفتم نفت جنوب را به شمال می‌رسونه، یعنی این لوله از اونجایی که پالایشگاه کرمانشاه ازش روشن می‌شه و همین طور برای رساندن نفت به تبریز و تهران خیلی اهمیت داره. [رو به مترجم] بگو این قسمت چیز نداره، پدافند هوایی نداره.
نکته دوم، «تلمبه‌خانه عبدالله خان»[عبدل خان] است. اینهم جزو تلمبه خانه‌هایی[است] که در مسیر نفت جنوب به شمال است.
موقعیت این تلمبه‌خانه: ۱- در مسیر جاده اهواز- اندیمشک است. ۲- در فاصله ۷۰ کیلومتری اهوازه. ۳- روبه‌روی روستای «عبدل خان» قرار داره. [عبدالله خان]. ۴- منبع و تجهیزات تلمبه‌خانه در یک منطقه‌ی درختکاری شده‌است. ۵- دو تا دَکل[هم] در مجاورت این تلمبه‌خانه قرار داره. ۶-رودخانه «دز» در سمت شرق آن...واقع شده‌. ۷- رودخانه «کرخه» هم در سمت غرب منطقه‌است.
ضمناً مسیر جاده اهواز - اندیمشک، همین طور راه آهن اهواز - اندیمشک هم [هدف را] مشخص می‌کنه.
نفر استخبارات: از چه ارتفاعاتی و دقیقاً از چه مسیری این لوله‌ها رد می‌شند؟
عباس داوری: والله اینا لوله‌های سراسری هست که از جنوب به شمال کشیده شده و ممکنه به اصطلاح از گچساران و مسجدسلیمان بیاد و تقریباً در حوالی شمال اهواز به اصطلاح وارد یک لوله می‌شه.
نفر استخبارات: در این تلمبه خانه تاسیساتی از قبیل ساختمان، ایستگاه توربین‌ها و غیره وجود دارد یا خیر؟
عباس داوری: [رو به مترجم] بگو، این از آن قبلیه بزرگتره؛ بگو که چون منابع داره، منبع اینا زیاد داره و تقریباً از اون کاملتره.
نفر استخبارات: آیا تاسیسات زیرزمینی در هر کدام از این دو تلمبه‌خانه وجود دارد؟ عباس داوری: تلمبه‌خانه سوم، تلمبه‌خانه‌ای است به نام «چزا». این تلمبه خانه هم یکی از تلمبه‌خانه‌های مسیر نفت جنوب به شمال است و در مجاورت مسیر جاده خرم آباد به زاغه قرار داره و در ۱۵ کیلومتری شرق خرم آباد واقع است.
شاخص‌های آن عبارت است از: یکی جاده قدیمی خرم آباد – زاغه است. ثانیاً، رودخانه کاکا شرف است. سوم، ارتفاعات [موسوم به] «وارده» در شمال این تلمبه[خانه] قرار داره. ارتفاعات کاکا شرف نیز در این مورد قرار داره. درضمن یک خط انتقال نیرو هم وجود داره.
نفر استخبارات: آیا دکل‌های برق فشار قوی هم وجود داره؟
عباس داوری: [رو به مترجم] بگو این هم دفاع جمعی نداره.
نفر استخبارات: الان سه تلمبه‌خانه مهم داریم که کروکی آنها را به ما تحویل دادید.
عباس داوری: [خطاب به مترجم] بگو، خود ساختمانش وقتی زده بشه[چنانچه مورد اصابت قرار گیرد] یعنی، اتاقک همان تلمبه‌خانه، اون را می‌خوابونه[از کار می‌اندازه]
نفر استخبارات: ما وقتی کارخانه ذوب آهن را با موشک زمین به زمین زدیم، تاسیسات داخل آن آشکار شد.

از این رو، از شما می‌خواهیم درآینده این نوع هدف‌ها را برای ما جمع‌آوری کنید که با ضربه‌زدن، تاسیسات حساس آن آشکار شود و هنگام ضربه‌زدن تاثیری بر روی تاسیسات درون آن بگذارد..
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
آخرین خبرها و اطلاعاتی که از شما خواستیم چی شد؟
عباس داوری: بعد از حمله شما به پارچین، یک شرکت آلمانی به نام «اورست وردر» که با سپاه رابطه دارد، مقداری تجهیزات و ماشین آلات فرستاده. ابتدای این قضیه تقریباً از ۱۹۸۴ شروع شد و آموزش خلبانی آنها با هواپیماهای سبک که از سوئیس خریداری شده بود به نام «پی.سی.۷» و اینها در «پادگان قلعه مرغی» آموزش می‌دیدند.
نفر استخبارات: آیا منظورتان پادگان قلعه مرغی است یا فرودگاه قلعه مرغی؟
داوری: هم «مَعسگر» [پادگان] است هم «مَطار» [فرودگاه]. یعنی پادگانی است که چسبیده به جنوب مهرآباد و همچنین در مرکز آموزش هوایی اصفهان هم اینها تعلیم دیدند. در سال ۱۹۸۵خمینی فرمان ایجاد نیروهای سه‌گانه سپاه را داد.
...
نفر استخبارات: آخرین خبرها و اطلاعاتی که از شما خواستیم چی شد؟ قرار بود یک سری اطلاعات بیاورید.
داوری: اولین مسئله در مورد مجروحین [ایران] است. وضعیت رژیم در جنوب روز به‌روز بدتر می‌شود. مثلاً اهواز مملو از مجروحین است. اخبار رسیده می‌گوید برخی از مسؤولان از تعداد زیاد مجروحین به گریه افتادند و می‌گویند بیچاره شدیم.
نفر استخبارات: «بی‌چاره» یعنی ماکو چاره (چاره نداریم. قهقهه حضار)
داوری: رژیم[ایران] روزانه ۴۰ نفر به جزیره مجنون می‌فرستد زیرا شما هر روز آنجا را می‌زنید [بمباران می‌کنید] و تعدادی کشته می‌شوند. رژیم افراد [جدید] را می‌فرستد تا مثلاً همیشه شمار ۵۰۰ نفر در جزیره [مجنون] باقی بمانند تا به تعداد کشته شده‌ها جایگزین شوند و شمار مشخص ماندگار شود. (خنده حضار)
نفر استخبارات: راجع به مرکز تعمیر و نگهداری تانک و ضدهوایی... ما از شما مختصات جغرافیایی آن تعمیرگاه را می‌خواهیم و همین‌طور نوع سیستم پدافند ضدهوایی آن را... [و نیز] راجع به مجتمع صنعتی چالوس در ۴۰ کیلومتری راه تهران – کرج...در این منطقه یک سری تأسیسات نظامی است و وقتی بررسی کردیم دیدیم کار خیلی بزرگیه...
داوری: گویا شما یکبار تصویر هوایی آن را آوردید و به من نشان دادید.
نفر استخبارات: ما هیچ عکس هوایی در این رابطه ندادیم. فقط یکبار بحث کارخانه ذوب آهن با شما شد که آنهم روی کروکی بود نه روی تصویر هوایی...
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
هر چیز جدیدی که رسید بهتون خبر می‌دیم
عباس داوری: [پیش‌تر] شما چند تا سؤال داشتید که جواب آن را می‌دم. یکی راجع به زیردریایی‌ها بود. اولاُ این زیردریایی که رژیم به آب انداخته... آزمایشی و مدل کوچک بود و در مرکز مجتمع صنایع مربوط به ورارت کار، یعنی در پادگان کلاهدوز ساخته شده...بدنه اون فایبرگلاسه و زیردریایی بدون سرنشینه و با کنترل به اصطلاح از راه دوره.
نفر استخبارات: بیسمی است یا راداری؟
عباس داوری: با بیسیم هدایت می‌شود.
نفر استخبارات: پس از نظر فنی توسط بیسیم هدایت می‌شود.
داوری: ایران در حال حاضر این تکنیک را دارد ولی مسکوت است [تبلیغ نمی‌کنند]
نفر استخبارات: ابعادش چقدر است؟
داوری: طولش ۶ متر و عرضش ۴ متر است. ارتفاعش را نمی‌دونم.
نفر استخبارات: آیا امکان نصب اژدرافکن بر روی آن وجود دارد؟
داوری: والله اون باقی مانده، می‌خوان روش کار بکنند که اگر شد دو تا اژدر روی اون سوار کنند، ولی این‌ها که انداختند هنوز نه، ولی دارند کار می‌کنند.
نفر استخبارات: چقدر بُرد دارد؟
داوری [خطاب به مترجم] بگو این دو تا سؤال که [زیردریایی] چقدر عمق میره و نمیره [را] خبر ندارم.
نفر استخبارات: آیا آزمایش‌هایی که روی آن انجام شده موفقیت‌آمیز بوده؟
داوری: بله، فکر کنم می‌خواهند طرح را ادامه بدهند و ما داریم پیگیری می‌کنیم. هر چیز جدیدی که رسید بهتون خبر می‌دیم...

همانطور که در آغاز اشاره شد، این بخش کوتاهی از گفت‌وگوی نمایندگان مسعود رجوی با سرویس استخبارات عراق (در دوره صدام) است. حکومتیان از روی فایلهای تصویری و صوتی (که بعدها از شبکه مجازی حذف شد) کتاب «خوابگردها» را در این مورد منتشر نمودند. اینکه بخشی از گفتگوها را آنان با نیات آلوده و حاشیه‌های دلخواه، برجسته کردند از اهمیت موضوع نمی‌کاهد. گزارش محرمانه خروشچف در کنگره بیستم حزب کمونیست شوروی سابق Секретный доклад Хрущева (سیک رِدنی داک لاد خوروشووا) را هم، سازمان سیا و دستگاه تیمور بختیار و...انتشار داد. دستخط‌های بهرام آرام و علی زرکش را هم به‌ترتیب ساواک و همزادش بعد از انقلاب منتشر کردند اما اصل آن واقعیت داشت. 

...
انتشار این مقاله (و ویدئوی آن) در رسانه‌هایی که جانب قاتلین زندانیان سیاسی را می گیرند، ممنوع است.
 در همین رابطه
  • با صابرالدوری رئیس استخبارات(پیش و بعد از ۱۹۹۱ میلادی) و
  • سپهبد طاهر جلیل حبوش سال ۱۹۹۹ و اواخر سال ۲۰۰۰

خوابگردها- صفاء الدین تبرائیان - موسسه فرهنگی هنری - مرکز اسناد...

 

░▒▓ همه نوشته‌ها و ویدئوها در آدرس زیر است: 
...
همنشین بهار 

 

برای ارسال این مطلب به فیس‌بوک، آیکون زیر را کلیک کنید:
facebook